Ce mai inventează lumea

Nokia prezintă primul telefon flexibil

Telefoanele Windows Phone Mango anunţate de finlandezi la Nokia World sunt banale pe lângă prototipul de telefon flexibil dezvăluit în cadrul aceluiaşi grandios eveniment! Denumit generic "Nokia kinetic device", ineditul dispozitiv este gândit spre a fi utilizat şi prin flexarea lui şi a ecranului curbat, nu doar prin touch-control.

Acest mod de utilizare este gândit în special pentru parcurgerea playlist-urilor şi galeriilor foto, în condiţiile în care controlul tactil este îngreunat de condiţiile meteo nefavorabile spre exemplu.



Un tânăr a inventat camera minge care fotografiază 360 °

Camera pare a fi alegerea perfectă pentru amatorii de fotografii panoramice. Are forma unei mingi confecţionate din spumă poliuretanică şi echipată cu cel puţin 36 camere foto individuale, organizate într-o configuraţie care permite acoperirea unui câmp vizual de 360°.

Dispozitivul nu necesită instalarea de trepiede sau alte accesorii ajutătoare, iar pentru a-l activa trebuie doar să îl propulsăm la o înălţime suficient de mare pentru obţinerea unui câmp vizual neobstrucţionat.
Camerele foto sunt prevăzute cu senzori de 2 MP puţin costisitori, ataşaţi unor obiective cu lentile fixe.
Procesul de captură este activat cu ajutorul unui accelerometru, atunci când dispozitivul a atins înălţimea maximă şi se află într-o stare de repaus relativ.
Calitatea pozelor obţinute este destul de bună în prezenţa luminii solare, dar performanţele scad drastic odată cu apropierea serii.



2 comentarii to "Ce mai inventează lumea"

Trimiteți un comentariu

Nu dati dovada de incultura si prostie va rog explicati-va parerea in limita bunului simt.

Analog flash clock widget

Popular Posts

My uploaded blog videos