Acta a trecut....

În ciuda protestelor care circulă world wide faţă de noua lege de cenzurare a internetului şi a milioanelor de semnături online strânse ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) a trecut cu brio fără ca populaţia să ştie prin nişte acorduri semnate de către tări în secret. Astăzi s-a anunţat că şi România este pro acestui acord...
Pentru cei care nu prea ştiu ce face acest acord, ACTA va avea dreptul de a cenzura şi filtra poze,video,muzică chiar şi text de exemplu:
"Tu găseşti o melodie care îţi place, şi o pui să zicem pe un site sau pe facebook, dacă nu ai drepturi de autor pe ea este imediat cenzurată şi tu rişti să ţi se închidă tot site-ul respectiv contul, chiar să ţi se facă dosar penal. Super nu ? Ei bine asta e viaţa, luaţi-vă adio de la libertatea de exprimarea. Marile site-uri de sharing gen youtube, facebook, yahoo vor suferi schimbări drastice iar cât despre torenturi şi site-uri de upload ADIOOOO !!! toate acestea vor fi închise deja nu ştiu dacă ştiţi dar megaupload unul dintre cele mai mari site-uri de sharing a fost închis.


E
i sunt de părere că firmele ar avea de câştigat eu îi contrazic total, De ce? Păi să zicem că aflu de un album nou de muzică îl downladez, îl ascult, îmi place, îi devin fan şi automat îl cumpăr sau i-au un film îl văd, îmi place normal că o să ma duc la cinema să îl revăd.



Singura şansă ar fi să renunţe din cauza hackerilor care vor face o aşa zisă "revoluţie virtuală" şi anume să atace principalele siteuri ale guvernelor. vineri cei de la Anonymous (cea mai mare grupare de hackeri world wide) au început să lanseze atacuri guvernelor declarând că nu se vor opri până nu se renunţă la acest acord.

Grupul Anonymous ro a adresat vineri de asemenea un mesaj :

"Salutari cetateni ai Romaniei, noi suntem Anonymous! In timp ce protestele voastre pierd din intesitate din cauza vremii nefavorabile si politicienii vostri isi continua circul pe ecranele televizoarelor, Parlamentul European a semnat ACTA, care impune o dictatura pe Internet: fiecare aspect al vietii activitatii voastre pe Internet va fi monitorizat", afirma mesajul.


Stirile pro tv:


1 comentarii to "Acta a trecut...."

  • tare sunt curios daca cei ce au votat au vreo idee despre tot ce inseamna internet , ne-au cenzurat si online , treaba -i naspa de-acu !

Trimiteți un comentariu

Nu dati dovada de incultura si prostie va rog explicati-va parerea in limita bunului simt.

Analog flash clock widget

Popular Posts

My uploaded blog videos