Florian Pittiș R.I.P.




Florian Pittiș - Vinovații făra vină



După cum probabil știți pe 5 august se fac 2 ani decând a murit Florian Pitiș , nu putem face nimic să-l aducem înapoi dar putem sa-i dam imortalitate prin melodiile de ni le-a lăsat veșnic.
Așa că pe 14 august în barul Keops se va face seara dedicată Florian Pittiș .
Detalii keops : Adresă : Craiova, Strada Unirii, Numărul 55. Rezervări telefon 0743 34 05 23
sau la adresa de mail : im_sebastian@yahoo.com

Despre Florian Pitiș :

Florian Pittiş s-a născut la 4 octombrie 1943, în Bucureşti. Tatăl său, Nicolae Pittiş, era comandor de aviaţie şi mama sa, Ana, era secretară de scoală. Porecla de "Moţu" a primit-o de la bunica din partea tatălui, pentru că era primul nepot şi cel mai alintat. La 14 ani, pe scena şcolii, joacă în piesa "O noapte furtunoasă" rolul Cetăţeanului turmentat.
A urmat cursurile Liceului "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti. La terminarea acestuia, îşi încearcă norocul la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC). Prima oară este declarat respins, datorită unui "R" prea puternic. După un an îşi împlineste visul. intrând la clasa actorului Radu Beligan. Pentru a fi aproape de scenă, se angajează la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra ca electrician. Vede spectacolul "Cum vă place" (în care va şi debuta mai târziu în rolul pajului), în regia lui Liviu Ciulei, de 236 de ori. Devine actor la Bulandra în 1961, când directorul teatrului era acelaşi Liviu Ciulei.

Vocea lui Florian Pittiş a devenit emblematică pentru "Teleenciclopedia", cea mai veche emisiune documentar a televiziunii române ( 21 aprilie 1965). Tot în televiziunea, Florian Pittiş, Anda Calugăreanu, şi Dan Tufaru au format un trio de succes ce anima serile românilor.

În ceea ce priveste dragostea lui Florian Pittiș pentru muzica, înregistreaza patru piese alături de Nicu Alifantis în anii 70. A apărut apoi pe albumul Cantafabule al celor de la Phoenix cu "Invocaţie". A urmat un alt album alături de Celelalte Cuvinte. Sub titulatura de "Nu trântiţi uşa", Moţu înregistrează alături de Mircea Vintilă, Vlady Cnejevici şi Adrian Ordean LP-ul "Vis de primăvară " apărut doar pe vinil, needitat. O dată cu apariţia trupei Pasărea Colibri, înregistrează trei albume: "În căutarea cuibului pierdut" (1995), "Ciripituri" (1996), "Cântece de bivuac" (1999). Apare şipe albumul de aniversare (Vol. I şi II) a trupei Pasărea Colibri, intitulat "10 ani" (2003). Florian Pittiş urca ultima oara pe scena Festivalului Medieval de la Mediaş, alături de Ducu Bertzi şi Marius Baţu, pe 14 iulie 2007.

Florian Pittiş a făcut parte din francmasonerie şi funcţia cea mai înaltă pe care a deţinut-o a fost, din 2004, aceea de mare purtător de cuvânt al Marii Loji Naţionale din România. A fost căsătorit cu Anda. A plecat dintre noi pe 5 august 2007, la 15:15.


0 comentarii to "Florian Pittiș R.I.P."

Trimiteți un comentariu

Nu dati dovada de incultura si prostie va rog explicati-va parerea in limita bunului simt.

Analog flash clock widget

Popular Posts

My uploaded blog videos