Raspberry Pi, computerul de 25 de dolari

Raspberry Pi este un computer care va costa numai 25 de dolari, într-atât de puternic încat să ruleze jocul 3D - Quake 3. Se instalează direct într-un televizor dimensiunile lui fiind foarte reduse cu un HDMI output şi este gândit la un preţ atât de ieftin incât oricine să şi-l poată permite.

Eben Upton, director executiv al organizaţiei RP, a declarat că aparatul a fost realizat special pentru a fi lansat pe piaţa educaţiei.

Fundaţia Raspberry Pi doreşte ca o companie din China să producă un million de asemenea device-uri care să ajungă în ţarile în curs de dezvoltare şi în şcolile în care nu exista calculatoare. Producţia acestora ar putea începe la începutul anului acesta.

Performanţa multimedia a lui Raspberry Pi este substanţial mai buna ca cea a Tegra 3, un cip existent în multe smartphone-uri, a adăugat Eben Upton. Singurul telefon inteligent care se apropie de performanţele lui Raspberry Pi este Galaxy S 2.

Organizaţia nu intenţionează să facă bani din aceste computere, compania este şi va rămâne una non-profit, a ţinut să precizeze directorul executiv.

În jur de 10,000 de unităţi vor ieşi pe piaţă o dată sau de două ori pe lună.


Video:




0 comentarii to "Raspberry Pi, computerul de 25 de dolari"

Trimiteți un comentariu

Nu dati dovada de incultura si prostie va rog explicati-va parerea in limita bunului simt.

Analog flash clock widget

Popular Posts

My uploaded blog videos